2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Proiect derulat de copiii Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale

copii ipotesti scoala

Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu – director prof. Vasiliu Eugen si coordonatorul de proiecte educative scolare si extrascolare, prof. Sandu Ana – Lăcrămioara organizează în perioada 17-21 noiembrie 2014 activităti educative in cadrul proiectului intitulat  « Sănătatea alimentatiei – un element esential al vietii » avand motto-ul : “Hrana corespunzătoare este adevăratul tău medicament.”(Hipocrate).

În ultimii ani factorii care ne influenţează sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul ţin de noi înşine, de educaţia primită. În acest context colectivul de cadre didactice şi elevi organizează activităţi educative pentru o sănătate mai bună în cadrul acestui proiect educativ.

Dintre obiectivele proiectului educaţional se mentionează: promovarea unor comportamente alimentare sănătoase, adecvate sănătăţii fizice şi psihice ale elevilor ;

constientizarea elevilor despre efectele alimentatiei asupra randamentului scolar; reducerea consumului de alimente nesănătoase în rândul populaţiei şcolare; creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice în ceea ce priveşte promovarea unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie  si dezvoltarea capacităţii de informare şi a lucrului în echipă.

Proiectul educativ oferă grupului ţintă ocazia modificării mentalităţii şi a consolidării cunoştinţelor referitoare la o alimentaţie sănătoasă si participarea elevilor reprezintă o experienţă de natură să-i facă conştienţi faţă de problemele de sănătate şi de datoria lor de a deveni activi, implicaţi şi responsabili.

In concluzie, activităţile propuse vor contribui astfel la formarea unei generaţii tinere de consumatori, capabilă să adopte un stil de viaţă sănătos.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA