2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Proiect de un milion de lei pentru alimentarea cu gaz a oraşului Flămânzi

Primaria orasului Flamanzi

Una dintre priorităţile autorităţilor locale din Flămânzi pentru anul 2017 este demararea proiectului de alimentare cu gaz metan. Deşi conducta care alimentează municipiul Botoşani trece prin Flămânzi, locuitorii acestui oraş nu beneficiază de gaz.

Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, spune că s-a greşit în momentul în care au fost făcute primele demersuri. Fiind un proiect cu o valoarea foarte mare nimeni nu era interesat să vină şi să investească în Flămânzi.

“Lucrurile au început greşit. Noi avem un studiu de fezabilitate pe care l-am actualizat şi e posibil să-l reactualizăm. După ce obţinem toate avizele, depunem cererea către ANRE. Acolo se întruneşte o comisie care dă un aviz iar avizul este trimis către Ministerul Economiei care trebuie să scoată la licitaţie acel serviciu. Dacă operatorii licenţiaţi consideră că îşi pot recupera investiţia, vin la licitaţie. Dacă nu vine niciun operator, trebuie să investim noi din bugetul local. Potrivit studiului de fezabilitate realizat iniţial, investiţia este estimată la 100 de miliarde de lei vechi”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi care a adăugat:

“Există varianta să reactualizăm studiul de fezabilitate şi să facem un proiect de o valoare mai mică, de 10 miliarde de lei vechi, astfel încât să vină un agent economic şi să investească la Flămânzi”.

Potrivit studiului de oportunitate, în cazul în care se va realiza investiţia, în oraşul Flămânzi ar fi aproximativ 3000 de beneficiari.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA