Proiect de peste 5 milioane de lei, finalizat la Flămânzi GALERIE FOTO

0
1119

proiect-monumente-flamanzi-1

Primăria oraşului Flămânzi a finalizat un proiect în valoare de peste 5 milioane de lei, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 iar contribuţia oraşului Flămânzi a fost de 2%.

Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic şi conservarea moştenirii cultural a oraşului Flămânzi” a fost iniţiat în urmă cu mai bine de patru ani. Iniţial a fost pe lista de rezervă la ADR Piatra Neamţ după care a intrat la finanţare. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea durabilă a turismului şi culturii în oraşul Flămânzi, ca factor care stimulează creşterea economic în Regiunea Nord-Est.

“Am reuşit să ajungem la final cu acest proiect. Am fost bucuros când am primit vestea că acest proiect a fost selectat şi am semnat contractul de finanţare dar acum sunt mult mai bucuros că am reuşit să finalizăm proiectul, fără corecţii financiare şi fără alte cheltuieli suplimentare. Astăzi am avut conferinţa finală de încheiere a proiectului Valorificarea potenţialului turistic. Am realizat patru obiective. Este vorba muzeul ţăranului din Flămânzi, o clădire veche, în care a funcţionat şi primăria. Noi am reabilitat-o, am primit şi avizul Ministerului Culturii şi sperăm ca de la 1 decembrie să fie funcţională. De asemenea, am reabilitat biserica de la Prisacani, un monument istoric cu atestare de la 1650. Avem monumentul din centrul civic dedicat Răscoalei de la 1907 plus monumentul dedicate războiului de independenţă. Este un proiect în valoare de cinci milioane de lei. Sperăm ca în cel mai scurt timp să realizăm un circuit turistic. Mai avem şi alte obiective precum masa tâlharilor, Biserica din parohia Nicolae Bălcescu, Biseria Domnească din parohia Cordun”, a declarat Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, adăugând:

“Sunt foarte mulţi factori care au contribuit la reuşita acestui proiect, foarte mulţi oameni care s-au implicat. Vreau să mulţumesc Consiliului Local, fostului primar Constantin Pitorac, domnului Neculai Rebenciuc şi domnului Ţurcanu”.

Prin acest proiect au fost create cinci posture permanente cu normă întreagă.

proiect-monumente-flamanzi-6 proiect-monumente-flamanzi-5 proiect-monumente-flamanzi-4 proiect-monumente-flamanzi-3 proiect-monumente-flamanzi-2

 

Mai citeşte: Una dintre cele mai vechi biserici din judeţul Botoşani a fost resfinţită de Mitropolitul Moldovei GALERIE FOTO&VIDEO

sfintire biserica Sf Nicolae Prisacani Flamanzi (28)