26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Proiect de peste 31 de milioane de lei semnat de Nova Apaserv. După Paşte încep lucrările la reţelele de apă şi canalizare în municipiul Botoşani

lucrari drum

Imediat după Paşte vor demara lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Botoşani. Este vorba de un contract în valoare de 31.195.829 lei, plus TVA, încheiat de Nova Apaserv cu TIM Cluj (Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii). Acest contract face parte din masterplanul judeţul Botoşani, valoarea totală a investiţiilor în apă şi canalizare fiind de 102 milioane de euro, plus TVA.

Acest contract semnat recent de Nova Apaserv cu firma clujeană, vizează în principal extinderea reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Botoşani şi în comuna Mihai Eminescu. Proiectul are trei componente: reţele apă, sistem de canalizare şi SCADA atât pentru componenta apă cât şi canalizare. Până la sfârşitul acestui an, firma care a câştigat licitaţia va trebui să reabiliteze 1.832 de metri de reaţea de apă şi să facă extindă reţeaua cu 16.156 metri. De asemenea, va fi o staţie de pompare nouă. Cât priveşte partea de canalizare, reţeaua va fi extinsă cu 29.768 metri, se vor realiza 1852 de racorduri şi vor fi 13 staţii de pompare noi în cadrul sistemului de canalizare.

Reprezentanţii firmei care au câştigat licitaţia spun că imediat după Paşte vor începe lucrările şi vor acţiona în mai multe zone ale municipiului în acelaşi timp pentru a putea finaliza până în luna decembrie. În primă fază, vor lucra circa 70 de oameni la acest proiect dar numărul ar putea creşte. Specialiştii vor fi de la Cluj iar pentru săpături şi alte lucrări se vor angaja oameni din Botoşani.

„În cadrul proiectului mare sunt un grup de nouă contracte de lucrări şi cinci contracte de servicii şi achiziţii. Acest contract privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Botoşani este al 12-lea contract semnat. Mai avem 11 în execuţi şi două sunt în evaluare. Sperăm să le semnă şi pe cele două în luna aprilie. Vreau să-i avertizez pe reprezentanţii firmei câştigătoare că timpul este foarte scurt iar până în luna decembrie trebuie să finalizăm lucrările”, a spus Gabriel Cîrlan, drectorul general al Nova Apaserv.

„Va fi un contract dificil pentru că lucrăm în mediul urban, lucrăm sub trafic. Vă rog să aveţi grijă la tot ceea ce înseamnă securitatea populaţiei. Vor fi săpături deschise. Aveţi mare grijă la calitatea lucrărilor. Pe una din străzile pe care o să lucraţi locuieşte actuală preşedinte al Consiliului Judeţean. Este o lucrare pe care o aşteaptă mulţi locuitori din municipiul Botoşani şi sper ca în decembrie tot să fie în regulă”, a spus Cristian Achiţei.

În afara străzilor aflate în proiect, Nova Apaserv încearcă să extindă reţelele de apă-canalizare şi pe alte străzi, investiţia urmând se se facă pe cheltuiala operatorului de apă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA