Proiect de 58 miliarde lei vechi blocat din cauza contestaţiilor

144
410

News Primăria oraşului Flămânzi a accesat anul trecut un proiect în valoare de 58 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea a patru monumente istorice printre care şi biserica de lemn de la Prisacani construită în 1656.

Proiectul a fost depus în urmă cu ai mulţi ani, a intrat pe lista de rezervă iar anul trecut a fost acceptat la finanţare. După semnarea contractului, primăria oraşului Flămânzi a demarat procedura de licitaţie pentru desemnarea firmei care va executa lucrările. Au fost iniţial patru oferte, au rămas două iar comisia de licitaţia a stabilit câştigătorul. Pentru că a pierdut, Victor Construct a contestat şi s-a ajuns la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor iar proiectul este blocat.

„Am intrat un pic în impas. Am finalizat licitaţia şi raportul, am făcut comunicările. Din patru ofertanţi au rămas doi. Comisia de licitaţie a stabilit că asocierea dintre Condacia şi Top Design are oferta câştigătoare. Victor Construct a contestat. S-a ajuns la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi aşteptăm soluţia. Este un proiect integrat în care reabilităm mai multe obiective. Este vorba de biserica de lemn de la Prisacani cu atestare documentară de la 1600, două monumente plus reabilitarea vechii primării unde vrem să facem un muzeu dedicat Răscoalei”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

Marea problemă este că lucrările trebuiau să înceapă încă de anul trecut iar până la sfârşitul acestui an ar trebui finalizate. În cazul în care războiul se va muta în instanţă, proiectul ar putea fi compromis. „Proiectul ar trebui finalizat în acest an. Noi avem un termen de 19 luni pentru implementarea proiectului, începând din august 2013. A trecut mai bine de jumătate de an şi aşteptăm decizia CNSC”, a adăugat primarul oraşului Flămânzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here