12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Proiect de 4,5 milioane lei semnat de primarul orașului Darabani

Primăria orașului Darabani a obținut o nouă finanțare. De această dată, banii nu vor fi pentru modernizarea drumurilor sau pentru extinderea sistemului de apă, ci vor fi investiți într-un centru de colectare deșeuri, altele decât deșeurile menajere.

Contractul de finanțare al proiectului “Centru de colectare cu aport voluntar” a fost semnat vineri, la sediul Guvernului, în prezența premierului Nicolae Ciucăt și a ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos. Valoarea proiectului este de 4,5 milioane de lei.

“Proiectul va veni în sprijinul cetățenilor dărăbaneni, ce vor putea depune cu titlu gratuit diferite deșeuri la sediul centrului de colectare (resturi din construcții, aparate de uz casnic, materiale textile, resturi vegetale etc.). Vom reuși astfel să reducem cantitatea de deșeuri colectată la nivelul orașului, reducând totodată semnificativ și cantitatea de deșeu predată către operator. Este imperativ necesară modernizarea sistemului de colectare și depozitare a deșeurilor, iar datoria noastră este de a atrage fonduri pentru realizarea acestui lucru.

Depunem cereri de finanțare pentru a avea un oraș mai curat, iar începând cu mijlocul anului viitor ne dorim să trecem la colectarea selectivă a deșeurilor menajere “din poartă în poartă”. Avem nevoie de sprijinul și înțelegerea tuturor cetățenilor pentru a avea cu toții un oraș mai verde și mai curat”, a precizat Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA