Proiect de 3,8 milioane de euro într-o comună din judeţul Botoşani. After school pentru 150 de copii, reconversie profesională pentru 500 de persoane şi 20 de structuri de economie socială

0
625

Primaria Hiliseu Horia (2)

După succesul înregistrat de comuna Pomârla cu acel proiect de economie socială, mai mulţi primari din judeţul Botoşani vor să acceseze fonduri europene pentru reconversie profesională şi înfiinţarea unor cooperative prin intermediul cărora să se creeze locuri de muncă.

Unul dintre primarii care a pregătit deja documentaţia şi urmează să depună cererea de finanţare în vederea accesării proiectului este Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia. El speră ca prin acest proiect să creeze câteva locuri de muncă şi în acelaşi timp să dea posibilitatea unor cetăţeni să-şi înceapă sau să-şi dezvolte o afacere.

“Suntem în curs de depunere a cererii de finanţare pentru un proiect îndrăzneţ. Este vorba de un proiect estimat la 3,8 milioane de euro. Ne gândim la o formă nouă de after school pentru aproximativ 150 de copii. Avem în vedere să facem o reconversie profesională pentru un număr de aproximativ 500 depersoane. Acest proiect se va implementa în localităţile Hilişeu Crişan şi Corjăuţi. Încercăm să dezvoltăm structuri de economie socială şi luăm exemplu vecinilor de la Pomârla care au avut un succes de răsunet. Vom încuraja aproximativ 20 de mici întreprinzători să deschidă nişte afaceri în valoare de aproximativ 25.000 de euro fiecare. Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 de luni. Nu vom merge doar pe activităţi cu specific agricol ci vom avea şi alte activităţi. Procesarea primară a unor produse începând de la legume şi fructe, prelucrarea lemnului, fierărie, construcţii, frizerie, mecanici agricoli, întreţinere utilaje”, ne-a spus Ioan Butnaru, primarul comunei Hilişeu Horia.

În comuna Pomârla a fost implementat anul trecut un proiect de economie socială prin intermediul căruia s-au înfiinţat patru cooperative care acum funcţionează foarte bine.