12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Programul „Rabla Clasic”: Prima de casare va crește cu 15%. Crește bugetul și pentru mașinile electrice

Prima de casare în programul Rabla Clasic va crește cu 15% în 2023, a anunțat marți ministrul Mediului Tanczos Barna.

Astfel, luând în calcul o primă de casare de 6.000 de lei în prezent, o creștere cu 15% înseamnă un plus de 900 lei. Ministrul a precizat că va crește bugetul și pentru mașinile electrice. În ședința de Guvern de marți, premierul Nicolae Ciucă i-a solicitat ministrului Mediului Tanczos Barna ca până la următoarea ședință de Guvern să analizeze modul în care Programul Rabla poate fi continuat și dacă există, de asemenea, posibilități pentru modificarea „în bine” a acestor programe.

Tanczos Barna a afirmat că există bugetul pentru ca în programul Rabla Clasic să crească cu 15% prima de casare și că va crește bugetul și pentru mașinile electrice.

„Am început pregătirea programelor „Rabla Clasic”, „Rabla Plus” și „Rabla Local”. În cadrul programului „Rabla Clasic”, care oferă acel bonus pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea de cumpărare de mașini cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare, așa cum și dumneavoastră ați discutat la Dacia, cu ocazia vizitei pe care ați efectuat-o.

Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În același timp, creștem bugetul pentru mașinile electrice…”, a transmis ministrul Mediului.

Citește mai mult pe Economedia.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA