-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Programul Rabla 2013: primele tichete vor fi eliberate pe 15 mai, numărul de mașini casate va fi de maxim 20.000

News Rovana Plumb, ministrul mediului, a anunțat demararea programului Rabla 2013 abia pe 15 mai, după ce vor fi îndeplinite toate procedurile de avizare a dealerilor și Remat-urilor. 

Luni, 15 aprilie a fost publicat un Ghid pe baza căruia va funcționa Programul Rabla 2013, care conține și o secțiune "de finanțare", dedicată dealerilor și importatorilor care vor să facă parte din program.

Rovana Plumb a declarat că se așteaptă ca forma finală a actului legislativ să fie publicată pe 22 aprilie, după ce vor fi primite ultimele sesizări și propuneri. Din acea dată, timp de 14 zile vor fi primite dosarele dealerilor auto și cele ale companiilor de colectare a fierului vechi. Mai este prevăzută o perioadă de rezolvare a contestațiilor, astfel că pe 15 mai este prevăzut să înceapă predarea mașinilor și eliberarea tichetelor. Numărul acestora va fi destul de mic, 20.000 de vouchere, după cum a declarat ministrul mediului, iar din acestea 3.000 vor fi dedicate firmelor și doar 17.000 vor fi disponibile pentru persoanele fizice. În ceea ce privește distribuirea tichetelor în țară, Rovana Plumb a spus că bonurile vor fi împărțite proporțional cu numărul de mașini mai vechi de 10 ani din parcul auto. Valoarea nominală a fiecărui voucher va fi de 6.500 de lei, adică aproximativ 1.480 de euro, la cursul din acest moment. Tichetele vor putea fi vândute, însă nu a fost precizată modalitatea de vînzare acceptatî.

GHID PROGRAMUL RABLA 2013 (SURSA: MINISTERUL MEDIULUI)

Sursa: Autobis.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

268 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA