9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

Programul „Noua Casă” continuă şi în acest an

Vești bune pentru cei care vor să-şi cumpere o locuință în acest an. Ministerul Finanțelor a anunțat faptul că programul Noua Casă continuă şi în 2023.

Puteți accesa însă credite prin programul „Noua Casă” dacă fie nu dețineți o locuință, fie aveți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 de metri pătrați, dar care nu a fost cumpărată printr-un alt program garantat de stat.

Așadar, dacă îndepliniți aceste condiții puteți accesa un credit. Important de știut este faptul că, pentru locuințele cu un preț de până la 70.000 de euro, trebuie să aduceți de acasă bani pentru un avans de 5%, iar pentru locuințele care depășesc acest preț, dar care atenție, nu sunt mai scumpe de 140.000 de euro, avansul obligatoriu este de minimum 15%.

1,5 miliarde de lei este plafonul alocat propus de Ministerul de Finanțe în acest an pentru programul „Noua Casă”. Din 2009 și până în prezent, de la lansarea acestui program, au fost cumpărate peste 300 de mii de locuințe prin Prima Casă, devenită mai apoi, Noua Casă.

Citește mai mult pe Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA