Program Rabla pentru becuri. Becurile cu filament ar urma să fie înlocuite cu becuri led

0
424

Guvernul ia în calcul, la solicitarea premierului, instituirea unui Program Rabla pentru becuri, în încercarea de a reduce facturile la curent. Prin program, becurile cu filament ar urma să fie înlocuite cu becuri led.

În acest sens, la Ministerul Mediului s-a discutat, la solicitarea premierului, măsura de înlocuire a becurilor cu filament cu becuri led, atât pentru populaţie, cât şi pentru instituţii, potrivit news.ro.

AFM ar urma să gestioneze un nou program – Rabla pentru becuri, iar Ministerul Mediului ar trebui sa analizeze, până săptămâna viitoare detaliile programului.

Până la anunţarea oficială a programului, rând pe rând instituţii ale statului instuie măsuri pentru reducerea facturilor.

Conducerea MAI a transmis o circulară către instituţiile din subordine în care cere să fie redus consumul de energie. Documentul transmis de MAI prevede ca în spațiile comune să se utilizeze pe cât posibil iluminatul natural, funcționarea aparatelor de aer condiționat să se facă după un orar stabilit de fiecare unitate, care va fi corelat cu evoluția temperaturilor mediului ambiant (temperatura exterioară să fie mai mare de 25 de grade), potrivit euronews.ro.

De asemenea, se interzice utilizarea aparatelor de aer condiționat cu fereastra deschisă și se va monitoriza permanent consumul de energie electrică de către administratorii/responsabilii de imobile/personalul din serviciul de zi pe unitate și întreruperea funcționării instalațiilor electrice în afara programului.

Se va efectua verificarea periodică a stării tehnice și a modului de funcționare al instalațiilor proprii de alimentare cu energie electrică și se vor remedia în cel mai scurt timp eventualele defecțiuni apărute.

Mai mult, se vor înlocui etapizat corpurile de iluminat clasice cu sisteme de iluminare economice – lămpi fluorescente compacte, lămpi cu tuburi fluorescente sau diode emițătoare de lumină.

Sursa: RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here