0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

PROGNOZA METEO: Weekend-ul vine cu vreme caldă, dar ploile vor cădea în toată ţara

Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile, fiind aşteptate ploi ce pot avea şi caracter torenţial în unele zone, chiar dacă temperaturile se vor menţine ridicate.
VINERI. Vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte; în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei cerul va fi înnorat din orele dimineții și va ploua pe arii relativ extinse. Începând cu orele amiezii, înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice vor fi în Crișana și Banat și local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în centrul Transilvaniei și al Moldovei. Ploile vor avea și caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă local mai însemnate și izolat va cădea grindină, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul și nord-estul teritoriului. În partea de sud și sud-est a țării, vremea va fi caldă, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și în jurul a 28 de grade în Muntenia; minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.
SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a țării, la început pe arii mai extinse în vest și în sud, iar seara și noaptea cu precădere în jumătatea de est. Ploile vor avea și caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă local peste 20 l/mp, în special în sud-est și în zonele montane și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 24 de grade, cu cele mai mari valori in Moldova, iar cele minime între 8 și 16 grade.
DUMINICA. Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei în centrul, estul și sud-estul țării, precum și la munte, iar spre seară și noaptea în sud-vest vor fi înnorări și intervale de timp cu averse și descărcări electrice; izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat, după-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat în regiunile estice, dar va avea și intensificări de scurtă durată, asociat ploilor. Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale, cu maxime ce se vor încadra între 18 grade in nordul Moldovei și 26 de grade in sudul si vestul Olteniei și minime între 5 și 15 grade.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA