PROGNOZA METEO. Vreme deosebit de caldă în weekend, cu maxime care ajung la 35 de grade

0
412

canicula-soare foto infobraila

Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 32 şi 35 de grade. Şi duminică, vremea se va menţine caldă pentru aceastã perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării. Luni, în regiunile nordice, centrale, vestice şi de sud-vest, valorile termice vor continua sã scadã, cerul va prezenta înnorãri temporare şi local va ploua.

SÂMBĂTĂ, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 32 şi 35 de grade (in Transilvania). Şi în restul teritoriului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, iar maximele termice se vor încadra între 23 şi 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri dupã-amiaza la munte, iar noaptea în regiunile vestice, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Izolat, cu precãdere în sud-est, se va semnala ceaţã dimineaţa. Vântul va sufla slab şi moderat.
DUMINICĂ, deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã, vremea se va menţine caldã pentru aceastã perioadã a anului în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate la munte, iar spre searã şi noaptea şi în jumãtatea de vest a teritoriului. Vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, unde cu totul izolat vor fi posibile cantitãţi mai importante de apã şi cãderi de grindinã. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în regiunile estice, sud-estice şi în depresiuni, se va semnala ceaţã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 grade  pe litoral şi in jur de 30 grade in centrul tarii  poate si in est.

Citeste mai mult pe RTV.NET