-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

PROGNOZA METEO. Vreme de toamnă târzie la început de octombrie. Temperaturile scad DRAMATIC

bulevardul mihai eminescu

Prima zi de octombrie vine cu o vreme plăcută, dar de joi temperaturile scad dramatic. De asemenea, va ploua, iar aspectul general va fi unul de toamnă târzie. Vremea se va răci de la zi la zi şi lucrurile nu vor arăta mai bine nici în weekend.


PROGNOZA METEO 1 OCTOMBRIE vine cu o scădere uşoară a temperaturilor în nord-est, dar în cea mai mare parte a ţării acestea rămân peste valorile normale din această perioadă, cu valori maxime cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 25 grade în Muntenia şi în zona continentală a Dobrogei. Peste zi în nord şi în nord-est norii acoperă temporar cerul, însă aduc doar câteva ploi slabe. Spre sud şi vest norii sunt tot mai puţini, dar în noaptea următoare înnorările şi ploile se extind. Vântul începe să sufle mai agitat pe litoral, dar şi pe crestele munţilor

PROGNOZA METEO 2 OCTOMBRIE. Joi vremea se răceşte, mai accentuat în regiunile estice şi sud-estice, unde maximele scad chiar şi cu aproape 10 grade şi putem vorbi dspre o vreme destul de rece pentru data din calendar. Meteorologii prognozează după-amiaza temperaturi cuprinse între 10 grade şi 22 grade, cel mai cald fiind în sudul Banatului şi în vestul şi în sudul Olteniei. Norii acoperă însă cerul aproape întreaga zi şi plouă în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. În ce priveşte cantităţile de apă, doar izolat se pot acumula peste 15…20 l/mp, în nord şi la munte. Vântul suflă ceva mai alert în sud.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA