11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

PROGNOZA METEO. VINE FRIGUL. Temperaturile scad cu până la 10 grade

 

News Ne-am bucurat de zile însorite, dar vremea nu mai e la fel de darnică săptămâna viitoare. Temperaturile ar putea să scadă şi cu 10 grade.

Duminică vremea rămâne deosebit de caldă în toate regiunile, maximele zilei vor fi cu 8-10 grade mai mari decât ar trebui la această dată, cu valori la amiază de la 11 grade doar în delta Dunării, până la 25 de grade, pragul termic al unei zilei de vară, în Lunca Dunării. Dar ziua nu va mai fi deplin însorită în toate zonele ţării, căci în jumătatea de vest apar nori ce aduc pe alocuri averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului, mai ales către seară. În restul teritoriului, însă, ne vom putea bucură de încă o zi frumoasă şi caldă.

Şi luni va fi vreme mult mai caldă, cu 8-10 grade mai mult decât normele perioadei în sudul şi estul ţării, dar şi în centru. Aşadar, maximele zilei pornesc tot de la 11-12 grade în zona deltei, dar în vest scad faţă de ziua precedentă şi doar în sud încă ating 23 de grade. În jumătatea vestică a teritoriului instabilitatea atmosferică se va accentua, ceea ce înseamnă că norii se adună tot mai mulţi şi, mai ales spre seară şi în noaptea următoare, apar aversele cu fulgere, tunete şi vânt în rafale, iar pe crestele înalte de munte apar din nou lapoviţe şi chiar ninsori. În est însă, doar temporar soarele se mai ascunde după nori şi ploi slabe, de scurtă durata, apar cel mai probabil după căderea nopţii.

Marţi vor fi ploi pe arii extinse în toate regiunile, la munte încă sunt lapoviţe şi ninsori, iar în Oltenia şi la munte şi vântul suflă agitat. În aceste condiţii, temperaturile scad în toată ţară, şi doar în regiunile extracarpatice încă rămân mai mari decât normele perioadei. Vorbim, deci, despre maxime la amiază de la 8-9 grade, local, în vest, centru şi nord, până la 18 grade în sud-est.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA