-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Cum va fi prima lună de vară

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităţilor lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
MAI. Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și vest și sub normal, local, în celelalte zone. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și vor fi excedentare în rest.

IUNIE. Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în cea mai mare parte a țării.  Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice în nordul și centrul țării și vor avea o tendință spre deficit, local, în restul teritoriului.

IULIE. Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal în regiunile sudice si sud-estice și vor fi, în general, apropiate de mediile climatologice în restul țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Sursa: RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA