-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

PROGNOZA METEO până în NOIEMBRIE. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua

bulevardul mihai eminescu

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna noiembrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PROGNOZA SEPTEMBRIE

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sud-estice şi local în cele estice şi sudice. În restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinţă de excedent în centrul ţării.

PROGNOZA OCTOMBRIE

Valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est şi local în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA