27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

PROGNOZA METEO. Luna martie vine cu vreme CALDĂ şi FRUMOASĂ

ghiocei

Primăvara calendaristică începe cu temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă, de până la 16 martie în unele regiuni.

Sâmbătă, vremea va fi caldă pentru această dată, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în depresiuni, Deltă şi în Bucovina şi 16 grade în Muntenia. Cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab, pe arii restrânse în vestul, nordul şi centrul ţării şi izolat în rest, iar în zona înaltă de munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul se agită în prima parte a zilei în Bărăgan, sudul Moldovei şi Dobrogea, când de altfel în zonele joase din sud-estul teritoriului va fi si ceaţă.

Duminică, vremea se va menţine caldă pentru începutul lunii martie, astfel încât temperaturile maxime vor pleca de la 7 grade în Delta Dunării şi 15 grade în extremitatea de sud a ţării. În vest, centru şi nord cerul va fi mai mult noros şi local va ploua slab, iar la munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe sau burniţă vor fi prezente pe arii restrânse în Oltenia şi izolat în rest. Vântul nu va pune probleme pe nicăieri în ţară.

Săptămâna viitoare începe cu aceeaşi vreme caldă pentru perioada pe care o traversăm, maximele termice urmând a se încadra între 7 grade pe litoral şi 16 grade în sud şi sud-vest. Soarele va fi umbrit din când în când de câţiva nori ce vor lasa izolat şi trecător ploi slabe sau burniţe în regiunile nordice, estice şi centrale, în timp ce în zonele joase din sud şi est, mai ales dimineaţa, este ceaţă. Vântul prinde putere prin partea de vest, dar şi în zona montană.

Începând de marţi, vremea intră într-un proces de răcire, uşor şi treptat, ce va continua cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, adică valori normale pentru data din calendar. Precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării şi pe fondul scăderii temperaturilor ajungem să vorbim despre ninsori la munte, precipitaţii amestecate în nord, nord-est şi centru, în timp ce în restul zonelor vor fi ploi şi trecător lapoviţă sau chiar ninsoare. În plus, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de polei, iar vântul prinde putere în toată ţara.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA