Profesorii care fac „activitate suplimentară” vor fi recompensați financiar

0
479

Directorii școlilor vor avea dispoziție un fond special prin care vor putea premia profesorii care fac „activitate suplimentară”, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației.

O persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de „premiu pentru activitate suplimentară” de la director, iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ, scrie edupedu.ro.

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% a fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”, se arată în proiectul Ministerului Educației.

Deocamdată nu au fost specificat clar ce înseamnă „activitatea suplimentară”, dar probabil vor exista niste criterii specifice elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ, în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației.

Sursa: RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here