Profesorii amenință cu greva generală dacă nu obțin salarii mai mari de 4000 de lei

0
324

Ligia Deca a declarat luni, după o ședință a biroului executiv al PNL, că a fost eliminată salarizarea profesorilor din proiectul legii învățământului preuniversitar și a pus acest lucru pe seama unei „înțelegeri în coaliție”. Imediat, sindicatele au reacţionat.

„Transpunerea în practică a acestui articol ar însemna ca un profesor debutant să obţină un venit net de aproximativ 3.900 de lei, mai mic decât a multor categorii de salariați cu studii inferioare celor ale cadrelor didactice. Prin eliminarea acestui articol înţelegem că în noua lege de salarizare elaborată de către Ministerul Muncii nu se doreşte ca personalului didactic să i se acorde un nivel de salarizare motivant şi în concordanţă cu importanţa activităţii profesionale desfăşurată”, se arată în comunicat.

Cele două sindicate mai acuză nerezolvarea problemelor salariale ale personalului nedidactic, cerinţa fiind aceea ca salariile acestei categorii profesionale să fie majorate la nivelul maxim prevăzut de Legea 153/2017.

„Aceşti salariaţi au venituri, în medie, de aproximativ 2.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă că aceşti oameni sunt condamnaţi la sărăcie extremă. Este greu de înţeles de ce Guvernul României amână rezolvarea acestei probleme, având în vedere că impactul bugetar este nesemnificativ”, potrivit comunicatului.

Citește mai mult pe RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here