15.4 C
Botoșani
miercuri, 25 mai 2022

Profesori universitari din Turcia, în vizită la Liceul Tehnologic „Elie Radu” Botoşani

O delegaţie de profesori universitari din Turcia a vizitat miercuri Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi a asistat la inaugurarea laboratorului de matematică.
Musafirii au sosit la Botoşani pentru o a treia întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+, „Math Teachers’ Adventure of ICT Integration”, curioşi să descopere tărâmuri unde nu au mai fost niciodată şi să înveţe din experienţa dascălilor români. Proiectul, ce are ca parteneră şi o prestigioasă universitate din Linz, îşi doreşte implementarea  noilor tehnologii virtuale în predarea matematicii, pregătirea unui corp de profesori din această disciplină, aceştia urmând să disemineze informaţiile astfel încât şi dascălii din alte discipline reale să poată apela împreună cu elevii la aplicaţia numită geogebră.

În faţa oaspeţilor veniţi tocmai de la Universitatea Hacettepe din Ankara şi Asociaţia Paydeş din Zonguldak profesorul Luiza Beatrice Tiron a susţinut o lecţie demonstrativă arătând care sunt avantajele folosirii calculatorului în procesul de predare a matematicii.

La Botoşani despre această nouă metodă se vorbeşte graţie proiectului implementat de  Asociația „Institutul GeoGebra”, care, prin profesorul Beatrice Tiron a ajuns şi la Liceul „Elie Radu”.

După ce li s-au verificat priceperile în ale geometriei, musafirilor li s-au prezentat şi câteva momente colorate în muzică şi dans tradiţional, interpretă fiind Anda Holoşpin, o fetiţă de doar 7 ani. Cum vizita profesorilor turci este de câteva zile, aceştia vor avea timp să viziteze punctele turistice interesante din Botoşani, programând, însă, şi o deplasare în Iaşi, pentru a vedea şi un oraş univesitar.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA