4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Produse naturale, expoziții de animale, utilaje agricole și spectacol la Târgul de la Popăuți GALERIE FOT

A XII-a ediție a Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale a debutat astăzi Staţiunea de Cercetare Popăuţi. Organizatorii se așteaptă ca astăzi și mâine să fie aproximativ 10.000 de vizitatori.
La evenimentul de anul acesta au venit mai mulți fermieri comparativ cu edițiile precedente și asta deoarece în organizarea târgului s-au implicat cele mai mari asociații din județul Botoșani. Ionică Nechifor, inițiatorul li totodată principalul organizator al târgului, se așteată ca mâine să fie un număr mare de vizitatori. De altfel, mâine va veni și Petre Daea, ministrul Agriculturii, care se va întâlni cu fermierii, va vizita târgul și va avea discuții cu reprezentanții asociațiilor din zona Moldovei.

„Toți fermierii invitați s-au prezentat încă de la începutul evenimentului. De asemenea, asociațiile profesionale, instituțiile din domeniul agriculturii. Mâine ne așteptăm la un număr mult mai mare de participanți. Va veni inclusiv ministrul Agriculturii. Evenimentul este unul reușit având în vedere modul de organizare și faptul că s-au implicat asociațiile profesionale. Vizitatorii pot vedea tot ceea ce înseamnă activitatea agricultorilor din județul Botoșani, pot vedea expoziția de animale, pot achiziționa acele produse tradiționale. Va exista și un program artistic, vor cânta Rapsozii Botoșanilor, Ion Paladi, Fetele de la Botoșani. La acest eveniment se va înmâna și un atestat pentru produse tradiționale, poalen’n brâu de Tocileni. Estimez că în cele două zile vor fi 8000-10.000 de vizitatori. Există o înțelegere cu o firmă de transport iar autobuzele vor circula pe traseul Piața Centrală – Donici – Stațiunea de Cercetare Popăuți și retur”, a precizat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA