-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Problemele demografice ale României vor avea un impact negativ asupra pieței muncii

Problemele demografice ale României vor avea un impact negativ asupra pieței muncii, arată Comisia Europeană într-o analiză prezentată luni. Astfel, scăderea natalității, migrația și îmbătrânirea populației vor face ca forța de muncă să scadă cu 8,8% până în 2030, potrivit prognozei Bruxelles-ului.

Pentru a atenua impactul acestei scăderi rapide, România va avea nevoie de creșterea productivității muncii, dar și de creșterea numărului de angajați în rândul femeilor, al romilor și al persoanelor în vârstă.

Competențele forței de muncă din România rămân insuficient aliniate la nevoile pieței forței de muncă. Deficitul de competențe și neconcordanțele dintre acestea, precum și un sistem de educație și formare slab afectează negativ perspectivele pieței muncii, mai arată Comisia Europeană.

În plus, capacitatea serviciilor publice de ocupare a forței de muncă de a oferi un sprijin integrat și orientat, inclusiv pentru perfecționarea și recalificarea profesională, rămâne limitată, potrivit raportului citat.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA