28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Probleme la reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. Primăria Botoşani riscă să piardă o parte din finanţarea de aproape 5 milioane de euro

teatrul mihai eminescu

Proiectul privind reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu riscă să nu se finalizeze până la 31 decembrie 2015. O serie de lucrări de consolidare, care nu au fost prinse iniţial în proiect, au dat peste cap planurile autorităţilor locale şi ale constructorului. În cazul în care proiectul nu va fi finalizat până la 31 decembrie 2015, primăria Botoşani ar pierde o parte importantă din finanţarea europeană care a fost aprobată.

Licitaţia privind lucrările de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani a fost câştigată de firma Victor Construct. În momentul în care au demarat aceste lucrări, reprezentanţii acestei firme declarau că până la Crăciun, totul va fi finalizat iar Teatrul Mihai Eminescu va fi predat autorităţilor. Între timp, au apărut o serie de lucrări neprevăzute iar constructorul susţine că există riscul ca lucrările să nu mai fie finalizate în termenul stabilit.

„La Teatrul Mihai Eminescu, primăria are o problemă. Nu pot să o spun pentru că nu am fost notificat. A apăut altceva, din partea lor şi nu din partea mea. Dacă primăria cere altceva, lucrările nu mai sunt în grafic. Eu am un contract dar dacă beneficiarul intervine, trebuie să execut ceea ce îmi cere el. Dacă sunt schimbări, termenul de finalizare va fi prelungit”, ne-a spus Victor Mihalachi, patronul firmei Victor Construct.

Reprezentanţii primăriei susţin că presiunea este foarte mare deoarece apar multe lucrări neprevăzute în proiect iar termenul de finalizare rămâne 31 decembrie 2015. În urmă cu puţin timp, s-a constatat că mai trebuie efectuate o serie de lucrări de consolidare care nu existau în proiectul iniţial. S-a solicitat proiectantului soluţia tehnică iar din această săptămână se vor executa lucrările.

„Este stresant pentru toată lumea pentru că termenul de finalizare este foarte scurt. Apar lucrări neprevăzute, noi punem presiune pe proiectant ca să ne dea repede soluţiile, constructorul trebuie să le pună repede practică. La 31 decembrie proiectul ar trebui să fie finalizat. Termenul este scurt în condiţiile în care nu intervine nimic. Dacă mai intervin şi alte probleme, presiunea este şi mai mare. Constructorul şi-a respectat graficul stabilit, are şi un mic avans de circa una-două săptămâni. Noi sperăm să nu mai apară şi alte probleme”, a declarat Cornel Herghelegiu, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Botoşani.

Restaurarea şi consolidarea Teatrului Mihai Eminescu este un proiect realizat și finanțat prin Programul Operațional Regional, 2007 – 2013, AP 3 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, DMI 5.1 – Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. Valoarea proiectului este de 21.574.220,90 lei.

teatrul mihai eminescu1

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA