2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei

O dată cu începerea celei de-a doua sesiuni legislative din acest an, parlamentarii PSD Botoșani vor susține toate inițiativele și proiectele de lege care vor continua protejarea populației și companiilor românești în fața inflației, a creșterilor de prețuri și a menținerii tarifelor plafonate la energie. În același timp vor avea ca prioritate susținerea producției agroalimentare românești, eliminarea practicilor comerciale neloiale, protejarea muncii fermierilor români și înlesnirea investițiilor în sectorul agricol.

De asemenea, echipa parlamentarilor social-democrați botoșăneni, împreună cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, își continuă angajamentul asumat o dată cu începutul actualei legislaturi de adoptare a legilor și de promovare a măsurilor care facilitează realizarea investițiilor în comunitățile locale, fie că e vorba de drumuri, rețele de apă și canalizare, modernizarea și construcția de școli, unități sanitare și locuințe.

Botoșănenii la fel ca cetățenii din toate județele țării trebuie să fie protejați în fața inflației. Este datoria noastră ca parlamentari să inițiem și să votăm măsuri dedicate pentru creșterea nivelului de trai al tuturor categoriilor sociale, dar în special pentru sprijinirea angajaților din mediul privat și public, a familiilor cu copii și a pensionarilor. În același timp, trebuie să fim alături de firmele românești și să sprijinim antreprenorii de la nivel local. Această perioadă de crize multiple o putem traversa doar prin solidaritate și creșterea investițiilor publice”, a fost mesajul parlamentarilor social-democrați botoșăneni.

PSD a venit săptămâna trecută în coaliția de guvernare cu un nou pachet de sprijin pentru România. La baza acestui pachet a stat ideea de a face o distribuție justă și echitabilă a resurselor către cetățenii care o duc greu, dar și către companiile românești. Este vorba de creșterea salariului minim, creșterea pensiilor, alocarea de resurse financiare suplimentare pentru programe de sprijin a IMM-urilor românești și introducerea de reglementări în domeniul energiei astfel încât să se mențină protecția consumatorilor și a firmelor, dar să se pună capăt speculei care a generat profituri uriașe.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA