Prins în flagrant după ce a înșelat o femeie prin metoda „Accidentul”

0
349

politie flamanzi

Ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din judeţul Botoşani au depistat în flagrant două persoane, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

La data de 01.09.2014, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani şi cei ai Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani au surprins în flagrant un tânăr de 24 de ani şi o tânără de 21 ani, ambii din municipiul Botoşani, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

În fapt, ieri, 01.09.2014, o femeie din municipiul Oradea, judeţul Bihor a fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a comunicat că soţul său a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru „a rezolva problema” are nevoie de 8.200 Euro.

Femeia a primit instrucţiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr de 24 ani, din municipiul Botoşani.

Acesta a încasat iniţial o parte din sumă, bani pe care i-a transmis mai departe tinerei de 21 ani. În schimbul acestor servicii, tânărul a primit 700 euro.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, când încerca să încaseze a doua tranşă de bani, tânărul a fost surprins în flagrant de către poliţişti.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune faţă de cei doi tineri, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca astăzi, 02 septembrie a.c., pe numele acestora să fie formulată propunere de arestare preventivă.

Poliţia Română vă recomandă să fiţi prudenţi în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs solicitării, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

• depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;

• înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale!