15.4 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Primul autoturism electric achiziționat de o primărie din județul Botoșani FOTO&VIDEO

O primărie din județul Botoșani a achiziționat de curând un autoturism electric, marca Volkswagen ID.4, pentru care a plătit aproximativ 40.000 de euro. Este vorba de primăria comunei Durnești.

Primarul Vasile Sasu spune că este foarte mulțumit de SUV-ul electric și estimează că în aproximativ cinci ani investiția va fi amortizată.

“Este prima mașină electrică. Am avut această inițiativă în urmă cu doi ani, chiar am prins bani în bugetul local dar din cauza pandemiei, a lipsei cipurilor, abia în acest an mi s-a îndeplinit visul de a avea o mașină economică. O sumă importantă am primit-o de la fondul de mediu. Curentul electric este mult mai ieftin în comparație cu motorina, mașina este foarte silențioasă, foarte puternică, ușor de condus. Eu am calculat că în maxim cinci ani de zile, prețul acestei mașini se va amortiza numai calculând prețul combustibilului pe care îl consumam. Este vârf de gamă, am fost la București și nu am avut nici cea mai mică problemă, am găsit puncte de încărcare. Am încărcat la primărie iar drumul la București a costat aproximativ 280 lei dus-întors. Înainte am fost cu un Touareg la București și am pus motorină de 1100 de lei”, ne-a spus Vasile Sasu.

Prețul SUV-ului a fost de peste 50.000 de euro dar 12.500 de euro a fost bonusul primit la achiziționarea unui autoturism electric.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA