23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Primele declarații ale fostului președinte Igor Dodon după ce a fost reținut de procurorii anticorupție

Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, a scris primul mesaj pe Facebook după ce a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii anticorupție de la Chișinău.

„Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate.

Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public.

Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, a scris Dodon, marți noapte, pe rețeaua de socializare.

„Stimați cetățeni, vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate”, a mai scris președintele de onoare a PSRM.

Fostul președinte al republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut, marți, pentru 72 de ore. După aproape 11 ore de percheziții, socialistul Igor Dodon a fost scos în cătușe din vila sa și plasat în detenție preventivă la Centrul Național Anticorupție.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii moldovene a spus că la percheziții au fost găsite sume de peste 600.000 de lei și peste 17.000 euro. ”Au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore pentru că există riscul de comitere a probelor”, a mai spus oficialul moldovean.

Igor Dodon este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA