17.3 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Primarul Iașiului: ”Tragem pentru promovare. Proiectul domnului Cornel Șfaițer are promisiunea mea”

Primăria Iași a lansat spre dezbatere publică bugetul pentru anul 2022, iar suma alocată pentru sport a început deja să suscite numeroase controverse.

Potrivit primarului Mihai Chirica, bugetul pentru sport este în primă fază de 13,2 milioane de lei (aproximativ 2,65 milioane de euro), însă este de așteptat ca suma să fie suplimentată la următoarele rectificări bugetare.

Din această sumă, 10 milioane de lei, adică aproximativ 2 milioane de euro, vor merge pentru susținerea activității sportive (finanțarea echipelor de fotbal, baschet, rugby și a sporturilor individuale), 3 milioane de lei va intra în contul clubului municipalității, CSM Iași 2020, iar 200.000 de lei pentru susținerea sportului în cartiere. Dacă edilul de la Palatul Roznovanu vorbește despre un buget record pentru sport în istoria Iașiului, multe voci implicate în fenomen sunt de altă părere și consider că banii sunt insuficienți pentru ca sportul ieșean să poată performa. Mai cu seamă că 2022 deschide noul ciclu olimpic.

”Și anul trecut mi-am îndeplinit promisiunile față de clubul de fotbal, vom încerca și în acest an. Nu îl pun pe domnul Șfaițer într-o situație de a nu-și face programul pe care l-a propus. Dimpotrivă, tragem pentru promovare, vrem să urcăm din nou în Liga I de fotbal, vrem să aducem din nou ieșenilor bucuria de a avea echipă în prima ligă de fotbal. Nu vom abandona proiectul domnului Cornel Șfaițer. Are promisiunea mea ca primar și ca oraș, pentru că nu ne batem joc de personalitatea și de performanța unor oameni. Dar totul se va face pe măsură ce vedem lucrurile așezate și pornite. Suntem flexibili, nu avem nicio condiționare că gata, astăzi se bate în cuie și de aici nu se mai mișcă nimic. Bugetul în general este un instrument de lucru, nu este o lege, deci poate fi flexibilizat în direcțiile pe care comunitatea le consideră prioritate. Și acest lucru se va întâmpla și cu bugetul anului 2022”, a declarat, pentru Liga2.ro, primarul Mihai Chirica.

Sursa: LIGA2

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA