13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, reţinut de procurorii DNA

gheorghe nichita
Gheorghe Nichita, primar Iasi – FOTO: Realitatea

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după mai mult de şapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu. Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la Primăria Iași, dar și la locuința edilului Gheorghe Nichita, pentru infracțiuni ce ar fi comise de la începutul anului 2015. Gheorghe Nichita a confimat pentru Realitatea Tv că sunt percheziții în desfășurare, dar a refuzat să facă alte comentarii.  Primarul ar fi suspectat de abuz în serviciu, acesta mandatând polițiști locali să urmărească anumite persoane, mai ales rivali politici, mai anunță Realitatea TV.

Ieri, în jurul orei 18:50, Gheorghe Nichita a fost adus la DNA Bucureşti, pentru audieri.

Procurorii au efectuat 21 percheziții în total, fiind vizată Poliția Locală, inclusiv șefii acesteia. Acțiunea are loc într-un dosar privind suspiciuni cu privire la fapte de corupție. La finalul perchezițiilor, persoanele implicate, inclusiv primarul Gheorge Nichita, vor fi aduse la DNA — Structura Centrală pentru audieri.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA