Primarul comunei Pomârla continuă războiul cu Ţurcanu. „Domnul se vrea ca troiţele, la toate intersecţiile. Poate ar vrea să punem şi pe biserică”

1574
455

News Primarul comunei Pomârla este nemulţumit de modul în care Consiliul Judeţean cheltuieşte banii pe panouri publicitare şi tot felul de pliante. Acesta susţine că sunt bani aruncaţi şi că ar putea fi cheltuiţi pentru alte lucruri mai utile.

Războiul dintre Dumitru Chelariu şi Florin Ţurcanu a început în momentul în care angajaţii Consiliului Judeţean au mers în comuna Pomârla şi au montat mai multe panouri pe care era scris programul de audienţe al preşedintelui CJ.

„Eram plecat la Bucureşti şi m-am trezit cu panourile în sat. În ziua aniversară a lui Eminescu am fost sunat de la Consiliul Judeţean şi-a spus că are de pus nişte panouri. Eu mă gândeam că îl aniversează pe Eminescu şi vor veni cu o acţiune. Mi-au spus că panourile sunt cu domnul preşedinte Ţurcanu. Nu am fost prea amabil cu respectivul consilier. Nu au luat în seamă discuţia telefonică şi au montat panourile. Eu m-am ţinut de cuvânt şi le-am scos pe toate. Este vorba de legalitate. În plus, e vorba de a cheltui bani publici pe o dobitocie şi a de a le monta cu multă aroganţă. Se pot obţine aprobări dar afişajul nu se poate face oricum. Domnul se vrea ca troiţele, la toate intersecţiile. Poate ar vrea să punem şi pe biserică”, a spus Dumitru Chelariu.

Războiul a continuat în momentul în care Consiliul Judeţean a trimis câteva mii de scrisori în comuna Pomârla.

„Când am deschis pliantul, m-am trezit cu un soldat universal care face totul în judeţul Botoşani. Când m-am dus la Consiliul Judeţean, problema unor copii şi a unei instituţii nu poate fi rezolva. Acest pliant conţine poza lui şi poveşti. Sunt bani publici aruncaţi”, a adăugat Chelariu.

Primarul comunei Pomârla a solicitat conducerii Consiliului Judeţean să-i pună la dispoziţie informaţii privind costurile acestor panouri şi scrisori trimise către cetăţenii judeţului. Acesta a avut surpriza să constate că s-au cheltuit aproximativ 1,3 miliarde de lei. Asta înseamnă veniturile comunei Pomârla, din taxe şi impozite, pentru vreo 11 luni.

„Am solicitat conform legii 544, să precizeze modul de construcţie al bugetului. Am cerut adresele primăriilor din Botoşani pentru a vedea pe ce proiecte au cerut bani. Eu nu vreau să fiu favorizat ci doar să se respecte legea. Când am proiect, să primesc bani. Când nu voi avea proiecte, să dea altora. Nu vreau favoritisme. Am proiecte în derulare şi trebuie să asigur peste 10 miliarde cofinanţare. Am mai solicitat să-mi spună din ce fonduri au fost executate panourile publicitare şi să-mi prezinte o copie a hotărârii de Consiliu Judeţean prin care s-a aprobat. Am primit răspuns, că e de la capitolul alte cheltuieli şi că e o sumă mică. Pentru ei, 1,3 miliarde reprezintă o sumă mică. Pentru mine nu este puţin. Am 1,5 miliarde venituri proprii în comună, într-un an de zile. Sunt multe proiecte necesare. Suntem prea săraci ca să ne permitem aşa ceva”, a conchis primarul comunei Pomârla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here