5 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Primăriile din judeţul Botoşani riscă să fie executate silit: “Primim somaţii de la executorii judecătoreşti”

bani foto tecuceni

Majoritatea primăriilor din judeţul Botoşani riscă să fie executate silit din cauza faptului că nu au respectat unele hotărâri judecătoreşti. Primarii susţin că nu au posibilitatea de a face plăţile ca urmare a respectivelor hotărâri judecătoreşti şi că problema poate fi rezolvată doar de către Ministerul Educaţiei.

Este vorba de banii câştigaţi de profesori în instanţă, în urma tăierilor cu 25% din perioada guvernării Boc. Primarii spun că sindicatele din învăţământ au apelat deja la executorii judecătoreşti şi că există riscul ca rimăriile să fie executate silit.

“De doi ani nu reuşim să primim banii pentru a achita hotărârile judecătoreşti câştigate de profesori în instanţă. Tot timpul s-a spus că se vor aloca bani. Noi nu putem plăti din bugete locale sume de ordinul miliardelor de lei vechi atâta timp cât veniturile proprii ale unei comune de gradul doi nu depăşesc 5-6 miliarde de lei vechi. Sindicatele au început demersurile şi primim somaţii de la executorii judecătoreşti. Sistemul de învăţământ se plăteşte de la bugetul de stat”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA