14.3 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Primării cu conturile goale: “Nu am obținut nimic” VIDEO

Mai multe primării din județul Botoșani au rămas fără bani de funcționare pe finalul acestui an. Primarii  așteaptă o eventuală rectificare bugetară și speră să primească sumele necesare pentru a plăti salariile până la finalul acestui an.

Primăriile au primit de anul acesta sarcini în plus dar nu și sursele de finanțare. Astfel, s-a ajuns ca unele  primării să rămână fără bani de salarii și să nu poată achita facturile la utilități pe finalul anului. Un exemplu este comuna Copălău care ar mai avea nevoie de încă aproximativ 700.000 de lei pentru cheltuielile de funcționare și cofinanțarea proiectelor aflate în derulare.

“Acum două luni am făcut niște solicitări către Direcția de Finanțe. În urma rectificării bugetare care a avut loc luna trecută, nu am obținut nimic. Am făcut o nouă solicitare. Ne este necesară suma de 700.000 de lei pentru achitarea drepturilor salariale, a cheltuielilor curente și a cofinanțărilor”, a spus Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău.

Problema ar putea fi rezolvată printr-o rectificare bugetară făcută de guvern, în care să se aloce sumele necesare cheltuielilor de funcționare. Prezent în emisiunea Dialog Deschis de la TeleM, deputatul Cristian Achiței spune că până la finalul acestei luni se va face o rectificarea bugetară.

“Extrem de importantă este rectificarea bugetară care va fi cel târziu în ultima săptămână din noiembrie. Sunt foarte multe primării lăsate de izbeliște, în special primării PNL. Primari care nu mai au sumele necesare pentru cheltuielile de funcționare, care nu mai sumele necesare pentru persoanele cu handicap sau pentru însoțitori”, a precizat deputatul Cristian Achiței.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA