22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Primarii au redus cantitatea de gunoi pentru a plăti mai puţini bani către Urban Serv

groapa de gunoi, masina deseuri (4)

În cursul anului trecut a izbucnit un scandal al gunoaielor la Botoşani. Conducerea Urban Serv a luat decizia de a majora substanţial preţul pentru gunoiul adus de operatorii din judeţ, la depozitul de la Rediu. Motivaţia celor de la Urban Serv a fost că întreaga cantitate de gunoi va trebui transportată ulterior la noul depozit de la Stăuceni.

Până la urmă s-a ajuns la un acord, operatorii de salubritate au plătit tarifele normale iar costurile de relocare vor trebui suportate de fiecare primărie în parte. Din acel moment, cantitatea de deşeuri din fiecare comună a scăzut considerabil.

„Operatorii de salubritate din judeţ îşi plătesc. Le-am spus foarte clar că dacă depăşesc 45 de zile, nu îi mai primim la rampă. Eu la ora actuală am de încasat două tranşe, tranşa de depozitare şi tranşa de relocare. Lunar înştiinţăm fiecare comună cât are depozitat şi cât este suma pentru relocat. Primăriile au început să reducă cantitatea de deşeuri din momentul în care s-a decis că trebuie să plătească relocarea”, ne-a spus Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA