2.2 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

Primărie cu conturile blocate în urma unei hotărâri judecătoreşti. Trei familii ar trebui evacuate de pe proprietăţile acestora

primaria stauceni

O primărie din judeţul Botoşani a avut timp de două luni conturile blocate ca urmare a unei decizii cel puţin discutabile. Problemele nu s-au încheiat pentru primar şi executivul instituţiei deoarece conform hotărârii judecătoreşti trebuie să pună în posesie o persoană pe terenul pe care sunt construite cu acte în regulă trei locuinţe.

În urmă cu câţiva ani, o persoană a solicitat în instanţă o suprafaţă de teren pe teritoriul localităţii Stăuceni. După mai multe termene, în toamna anului trecut a obţinut o decizie favorabilă şi a solicitat primăriei punerea în posesie. Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni, spune că era în imposibilitatea de a pune în posesie această persoană deoarece respectivul teren se află în proprietatea a trei persoane iar aceste persoane au construcţii realizate legal. Respectiva persoană s-a adresat unui executor judecătoresc şi a blocat conturile primăriei Stăuceni.

Cosmin Epuras primar Stauceni

„Am avut o sentinţă judecătorească să pun în posesie o persoană care a câştigat în instanţă. Problema este că pe acel teren sunt construite trei case iar proprietarii caselor au acte. Ei sunt proprietarii terenului. Unul are documente din 1996, al doilea are o casă veche construită înainte de colectivizare iar al treilea are casa de la bunici, de prin 1950. A venit o persoană şi a câştigat în instanţă acea suprafaţă de teren. Inclusiv judecătorul a fost la faţa locului. Hotărârile judecătoreşti nu se comentează”, ne-a spus Cozmin Epuraş.

Între timp, primăria a deschis o nouă acţiune în instanţă prin care a solicitat deblocarea conturilor.

„Ulterior, mi-au cerut în instanţă daune de 100 de lei pe zi pentru întârziere până îl pun în posesie. S-a dus la un executor judecătoresc iar executorul judecătoresc ne-a blocat conturile. Legea 18 fiind suspendată, nu puteam modifica titlurile de proprietate. După mai multe discuţii cu cei de la comisia judeţeană s-au modificat titlurile, cu notă. Era specificat că suprafeţele respective se află în alte titluri. Persoana în cauză trebuie să deschidă o nouă acţiune în instanţă iar judecătorii să ne spună cine are dreptate”, a adăugat primarul comunei Stăuceni.

Angajaţii primăriei Stăuceni au verificat în arhive dar nu au găsit niciun document care să ateste că respectiva persoană care a câştigat procesul sau rudele acesteia, au deţinut acel teren. „Comuna s-a înfiinţat în 1956 şi de atunci avem arhiva. Din 1956 şi până acum, respectiva persoană nu figurează nicăieri cu teren. În instanţă a venit cu nişte acte de prin 1928. Problema este că nu ştim unde a fost grădina”, ne-a mai spus primarul comunei Stăuceni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA