0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Primăria ține în viață Modern Calor cu banii botoșănenilor care locuiesc la case și celor cu centrale de apartament

Aproximativ 12 milioane de lei din bugetul local al municipiului Botoșani ajung anual în conturile societății Modern Calor. Acești bani reprezintă subvenția asigurată de primărie pentru cel 10.000 de clienți cât au mai rămas la sistemul centralizat.

În momentul de față, aproximativ 60% din prețul de producție al unei gigacalorii este suportat din bugetul local și 40% plătește beneficiarul. Primarul Cătălin Flutur a realizat în sfârșit că este anormal ce se întâmplă și vrea să diminuze subvenția plătită din bugetul local către societatea de termoficare. În momentul de față, clienții Modern Calor plătesc cel mai mic preț din toată țara și asta nu pentru că ar fi un management extraordinar la societatea de termoficare ci pentru că prețul este subvenționat din bugetul local, buget la care contribuie zeci de mii de botoșăneni care locuiesc la case sau care au centrale de apartament.

“Noi am rămas singurii la 170 lei. După noi este Timișoara cu 208 lei. La Suceava, populația plătește 250 de lei, la Iași 248 lei. Până și Vaslui, în luna octombrie, a scos o hotărâre de Consiliu Local în care prețul de vânzare a gigacaloriei pentru populație l-au dus la 240 lei. Voi intenționa să fac același lucru ca să nu trebuiască să punem iar 12 milioane de lei la subvenție. Iașiul are triplu utilizatori față de Botoșani și plătește în jur de 7 milioane de lei subvenție. Voi încerca să pun din nou acest lucru. Hai să vă plătim noi o treime. Noi acum plătim 60%”, a spus Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA