Primăria municipiului Suceava a încheiat, contractul de modernizări stradale cu Victor Construct şi alte două firme asociate care au câştigat licitaţia organizată de administraţia locală pentru lucrări de modernizare la zece străzi importante din oraş, după nenumărate contestaţii.
Primarul Ion Lungu a declarat că în baza unei hotărâri a Curţii de Apel Suceava, a fost nevoit să rezilieze contractul cu firma ieşeană Geprocon. Asta în condiţiile în care, iniţial, oferta firmei Geprocon a fost respinsă de comisia de analiză, iar municipalitatea declarase câştigătoare oferta firmei botoşănene Victor Construct în asociere cu spaniolii de la Idecon şi cu cei de la Autotehnorom Scheia.
Firma Geprocon a câştigat însă contestaţia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, printr-o decizie despre care primarul Ion Lungu a spus că este definitivă şi executorie. Astfel, municipalitatea a considerat că poate fi încheiat un contract cu firma Geprocon în baza acelei decizii „definitive şi executorii” ale CNSC. O surpriză neplăcută vine însă la vreo două săptămâni de la încheierea contractului dintre Primărie şi Geprocon, Curtea de Apel admiţând plângerea celor de la Victor Construct, desfiinţând în acest fel decizia CNSC. Practic, oferta celor de la firmele Victor Construct, Idecon şi Autotehnorom, a căror ofertă a fost declarată iniţial câştigătoare de comisia Primăriei, au ajuns să încheie, ieri, contractul cu Primăria pentru modernizarea a zece străzi sau porţiuni importante din străzi ale oraşului, în lungime totală de 8,3 kilometri cuprinde, printre altele, şi podul şi pasarela de la Iţcani. Este vorba despre: Traian Vuia, Cernăuţi (partea de la sensul giratoriu până dincolo de podul de la Iţcani), Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei (fără partea inclusă în celălalt proiect european de moder-nizare a străzilor din oraş), Calea Unirii (fără zona din celălalt proiect european de moder-nizare a străzilor), Cuza Vodă şi Universităţii.
Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava