3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Primăria Ștefănești a câștigat procesul cu proprietarul plajei Stânca

În urmă cu trei ani, a fost realizată o zonă de agrement pe malul lacului Stânca-Costești, cu plajă, terasă, o scenă și s-au organizat evenimente. Din păcate, proiectul nu a mai continuat chiar dacă inițiativa a avut succes și au venit mulți oameni atât din județul Botoșani cât și din Iași și Suceava.

Inițial s-a vorbit despre un parteneriat între Primăria Ștefănești și proprietarul plajei astfel încât să se dezvolte zona de agrement dar nu s-a mai realizat absolut nimic. Ba mai mult, s-a iscat un conflict între proprietarul plajei și primărie care a fost tranșat în instanță. Florin Buțura, primarul orașului  Ștefănești, spune că a câștigat procesul cu proprietarul plajei și că ia în calcul achiziția unui teren pentru realizarea unei zone de agrement.

“Este o problemă mai sensibilă. Proprietarul a dat în judecată primăria, chiar și pe mine. Că nu îl ajut să construiască. Noi i-am spus să intre în legalitate. A pierdut la toate trei instanțele și va trebui să demoleze ce a făcut acolo. Atâta timp cât nu face un contract de parteneriat cu primăria și nu dorește o colaborare, noi nu ne putem implica în acel proiect. Noi nu putem investi pe un teren aflat în proprietate privată. Din păcate, Primăria Ștefănești nu are nicio suprafață de teren în zona lacului. Ne gândim să căutăm o soluție pentru a realiza o zonă de agrement care ar aduce venituri la bugetul local și ar atrage turiști”, ne-a declarat Florin Buțura, primarul orașului Ștefănești.

Proprietarul terenului susține că ar accepta un parteneriat cu primăria dar susține că autoritățile locale din Ștefănești au refuzat eliberarea autorizației pentru funcționarea zonei de agrement.

“Eu am propus în 2017 realizarea unui parteneriat cu primăria, văzând că el și-a făcut reclamă în 2016, ca să câștige alegerile. L-am felicitat și m-am bucurat. El nu a fost de acord cu parteneriatul iar în 2019 mi-a făcut patru reclamații. Nu am cerut altceva decât să obțin autorizația”, a spus Pansela Merticariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA