11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Primăria şi CJ-ul toacă inutil banii pentru promovarea turistică a judeţului. La cele mai importante acţiuni, cei prezenţi nu au găsit nici măcar un pliant cu Botoşaniul

drum bt-sv17martie6

Reprezentanţii primăriei şi Consiliului Judeţean au declarat în mai multe rânduri că promovarea Botoşaniului este unul din obiectivele principale. Ba mai mult au mai alocat şi fonduri substanţiale dar s-au cheltuit inutil şi fără niciun efect pozitiv.

În acest an, în municipiul şi judeţul Botoşani s-au organizat mai multe acţiuni la care au participat sute de persoane din alte judeţe ale ţării sau chiar din străinătate. Aceste acţiuni reprezentau un bun prilej de promovare a judeţului. Ultima acţiune a fost competiţia de air soft de la Agafton. Peste 200 de persoane din ţară şi din stăinătate au venit la Agafton. Unele au fost pentru prima dată în Botoşani. Logic ar fi fost ca primăria şi Consiliul Judeţean să-şi trimită reprezentanţi, să amenajeze nişte standuri cu pliante şi materiale promoţionale.

„Din păcate nu am primit materiale de promovare de la autorităţile locale şi judeţene. Se ştia despre acest eveniment şi nu am avut o solicitare pentru amenajarea unui stand de promovare al judeţului, în incinta centrului de la Agafton. Nu ştiu care sunt motivele. Aceste evenimente sportive unde există participare numeroasă ar fi un moment potrivit pentru a promova judeţul”, ne-a spus Radu Humelnicu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, partener în organizarea competiţiei de airsoft.

Dacă Primăria municipiului Botoşani şi Consiliul Judeţean au cheltuit inutil banii, în schimb, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a promovat judeţul gratis şi fără a beneficia de albumele şi pliantele celor două instituţii.

„Direcţia a participat în această primăvară la un târg de turism organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Noi ne-am pregătit cu ceva materiale de promovare. Prin amabilitatea celor de la Carpates, am avut acea broşură în care erau enumerate toate punctele importante din judeţul Botoşani. A fost un mare interes pentru acea broşură. Mulţi nu îşi închipuiau că avem atâtea de oferit din punct de vedere al turismului”, ne-a mai spus Radu Humelnicu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA