10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Primăria Flămânzi va realiza o zonă industrială pe o suprafață de 14 hectare

Primăria orașului Flămânzi a început demersurile pentru realizarea unei zone industriale, pe o suprafață de aproximativ 14 hectare. Investițiile vor fi realizate printr-un proiect cu finanțare  europeană.

Autoritățile locale vor să profite de faptul că se modernizează drumul național Botoșani – Tg. Frumos și că peste câțiva ani va fi o autostradă de la Suceava spre sudul țării,. Primarul Dan Oloeriu consideră că odată cu aceste proiecte, orașul Flămânzi va deveni mai atractiv pentru cei care vor să investească și spune că deja sunt firme din alte zone ale țării și chiar din Republica Moldova și Ucraina care vor să închirieze teren și să construiască depozite în Flămânzi.

“Ne interesează să realizăm o zonă industrială. Finanțăm realizarea utilităților către această zonă industrială. Avem o suprafață de 14 hectare pe care o intabulăm și ulterior vom aduce utilitățile. Vom suporta din bugetul local partea de intabulare și aducerea utilităților iar ulterior încercăm obținerea unei finanțări pentru realizarea unei platforme industriale, o hală compartimentată. Ne gândim la cei 30 de antreprenori care au accesat acel proiect și care ar putea să-și mute o parte din afaceri în zona industrială. Avem solicitări atât din partea cetățenilor din Flămânzi cât și din partea altor firme din țară și chiar din Republica Moldova și Ucraina care vor să realizeze niște depozite. Sunt cetățeni din Flămânzi care și-au deschis un mic business acasă și care ar vrea să-și mute utilajele în această zonă industrială. Sper ca printr-un proiect cu finanțare europeană să putem realiza o hală pe o suprafață de două hectare, pe care să o compartimentăm și să o închiriem firmelor din Flămânzi. Tot în acea zonă încercăm să dezvoltăm un parc cu panouri fotovoltaice și să acoperim necesarul de energie electrică pe domeniul public. În ultima perioadă facturile sunt destul de mari și putem face o economie la bugetul local”, a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA