23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Primăria Dorohoi va achiziționa două autobuze și microbuze electrice

Primăria Municipiului Dorohoi a depus cererea de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru achiziția a 2 autobuze şi 5 microbuze electrice. Pentru a obține finanțarea, municipiul Dorohoi a realizat un parteneriat cu comunele Broscăuți, Hilișeu Horia, Șendriceni și Văculești.

La nivelul Municipiului Dorohoi, serviciile de transport public local acoperă doar parțial nevoile de deplasare ale populației, transportul local între localitățile exterioare și oraș fiind deficitar.

Prin acest program, Primăria Municipiului Dorohoi şi-a propus înființarea unui nou sistem de servicii ale transportului în comun, crearea unei flote sustenabile și non-poluante pentru menținerea unui mediu curat, respectiv achiziționarea a 2 autobuze şi 5 microbuze nepoluante, electrice, care cuprind și stații de încărcare rapidă pe traseu şi la autobază.

Valoarea totală a investiției este în cuantum de 2.272.000,00 euro (fără TVA) respectiv 11.184.374,40 lei (fără TVA). În această sumă se pot include și lucrările de construcții pentru branșarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor precum și activitățile de proiectare pentru stațiile de încărcare vehicule electrice.

Scopul urmărit prin implementarea acestui proiect este creșterea gradului de atractivitate al municipiului, şi producerea unei cereri de deplasare în creștere, generată de elevi, angajați precum și alte categorii de navetişti.

Serviciul de transport public local va asigura așadar serviciile atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul acestor patru U.A.T.-uri, urmând ca, ulterior, serviciul să fie extins și spre alte localităţi.

Prezentul proiect va fi sprijinit totodată de investiții în infrastructura rutieră precum „Dezvoltarea Arterei <Podu Înalt>”, „Construire variantă rutieră de ocolire a Municipiului Dorohoi”, „Dezvoltarea infrastructurii velo în Municipiul Dorohoi”, proiecte care vor conduce la creșterea siguranței circulației rutiere precum și la reducerea consumurilor de energie cu transportul local.

Transportul local va asigura conectivitatea și continuitatea dintre traseele locale existente și cele viitoare ce vor fi dezvoltate la nivelul zonei funcționale și vor crește în mod real accesibilitatea municipiului și pentru localitățile învecinate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA