9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Primăria Darabani are cinci proiecte aprobate pe PNRR

Primăria orașului Darabani a depus șase proiecte pe Programul Național de Redresare și Rezilieță (PNRR) iar cinci dintre acestea au fost deja aprobate.

Cele mai importante investiții se vor realiza în clădirile fostului spital din Darabani și la Școala Leon Dănăilă.

“Avem șase cereri de finanțare pe PNRR din care cinci au fost deja aprobate. Un contract a fost semnat. Este vorba de centru de colectare cu aport voluntar, un proiect în valoare de 4,5 milioane lei. Au fost aprobate proiectele de reabilitare a secției exterioare a spitalului (secția interne și secția pediatrie) și a unui corp din cadrul Școlii Leon Dănăilă, plus reabilitarea zonei centrale a orașului. Avem două intersecții care vor fi semaforizare, un iluminat modern, camere de supraveghere. Urmează să semnăm contractele pentru aceste proiecte. Tot pe PNRR avem o cerere de finanțare de 8,5 milioane de lei și vrem să facem piste pentru bicicliști.

Am mai depus un proiect pentru a reabilita fostul spital unde vrem să facem un centru de zi. Este o clădire mare, de peste 1000 de metri pătrați. Din calculele noastre, ar trebui să obținem și această finanțare”, a spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA