26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Primăria Botoşani şi Consiliul Judeţean încheie anul 2016 fără probleme financiare dar şi fără mari proiecte realizate. VEZI ce spun Cătălin Flutur şi Costică Macaleţi

primariabotosani512

2016 a fost un an în care am avut schimbări atât la Primăria municipiului Botoşani cât şi la Consiliul Judeţean. Cătălin Flutur i-a luat locul lui Ovidiu Portariuc la Primăria Botoşani iar Costică Macaleţi a câştigat alegerile în faţa lui Gheorghe Sorescu devenind preşedintele Consiliului Judeţean.

Cei doi şi-au preluat mandatele la jumătatea anului, bugetele erau făcute şi mare lucru nu prea mai aveau de făcut.

Întrebat despre cum a fost anul 2016, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, spune că instituţia pe care o conduce va încheia anul fără probleme financiare iar asta poate fi considerată o realizare importantă.

„Mă bucur că am încheiat anul fără a avea vreo dificultate la Consiliul Judeţean sau la instituţiile cu care colaborăm. Mă refer în special la Spitalul Judeţean, la Nova Apaserv, la drumuri. Am încheiat anul fără dificultăţi financiare. Am reuşit să dăm bani pentru a aduce problema tichetelor de masă la zi”, a spus Costică Macaleţi.

Situaţia financiară a fost o preocupare şi pentru Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani. Acesta a preluat o primărie care avea două mari proiecte începute în 2011-2012 şi care nu au fost finalizate. Dacă la proiectul Cornişa s-a lucrat în continuare, proiectul privind reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu a fost îngropat

„2016 a fost un an cu foarte multe provocări, cu alegeri locale la jumătatea anului. Cu alegeri parlamentare, cu problemele ivite de actele de control ale Curţii de Conturi… La final de an ne încadrăm în buget. Pentru prima dată după mulţi ani avem o execuţie excelentă a bugetului. Vom trece peste acel fatidic 97% realizare şi dacă o să o ţinem încă doi-trei ani aşa o să avem foarte multe atu-uri în ceea ce priveşte relaţia cu Ministerul de Finanţe şi cu băncile. Un an în care au fost o serie de lucrări în Botoşani care au deranjat cetăţenii dar absolut necesare. Sunt aproape 100 de străzi şi străduţe în care s-a intervenit în ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi realizarea canalizării. Cetăţenii se adresează primăriei. Nu primăria este cea care are acest proiect. Aparţine Consiliului Judeţean şi celor de la Nova Apaserv. Noi am predat constructorului străzile respective. Este un lucru bun care se face în Botoşani. Poate mai greu dar vor fi foarte mulţi cetăţeni care vor beneficia de apă şi canalizare. Ulterior vom începe un program de asfaltare a străzilor mărginaşe”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA