RISIPĂ. Primăria Botoşani alocă peste şase miliarde de lei vechi pentru un sens giratoriu

0
1616

doliu la ambulanta (16)

Când vine vorba de cheltuirea banilor publici, autorităţile locale nu ţin cont de costuri. Nici primăria municipiului Botoşani nu face rabat dacă ne uităm la licitaţia care vizează amenajarea unui sens giratoriu în intersecţia B-dul Mihai Eminescu – strada Petru Rareş. Numai puţin de 6,3 miliarde de lei vechi este dispus să cheltuiască executivul primăriei pentru acest sens giratoriu.

Pe data de 19 martie 2015, şoferul unei ambulanţe a decedat în urma unui cumplit accident rutier care a avut loc în intersecţia străzii Petru Rareş cu bulevardului Mihai Eminescu. Un şofer inconştient care conducea un tir, a intrat în respectiva intersecţia fără a acorda prioritate ambulanţei iar urmările au fost dramatice. Imediat după producerea tragediei, reprezentanţii primăriei au promis că vor lua măsuri astel încât să nu mai aibă loc accidente grave.

A trecut o jumătate de an de la tragedie şi în sfârşit s-au decis să facă ceva. Primăria municipiului Botoşani a anunţat că organizează o licitaţie care vizează “Lucrări de construcţii de intersecţii cu sens giratoriu”.

Obiectul contractului de achizitie publica „Sens giratoriu, B-dul Mihai Eminescu / strada Petru Rares municipiul Botosani”.

Surpriza vine în momentul în care vedem suma alocată construcţiei sensului giratoriu. Valoarea estimata este în suma de 508.505,00 lei fara TVA, echivalent a 114.569,43 euro, la cursul BNR din data de 25.08.2015 (1 euro = 4,4384 lei) din care 24.445,00 lei.

Cu tot cu TVA, primăria municipiului Botoşani va plăti 6,3 miliarde de lei vechi pentru câteva borduri, nişte asfalt şi probabil multe panseluţe. Am întrebat reprezentanţii unor firme de construcţii din municipiul Botoşani care ne-au spus că în mod normal un sens giratoriu nu ar trebui să coste mai mult de 1,5-2 miliarde de lei vechi.