23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Primar Flămânzi: „900 de oameni nu pot beneficia de aceste condiţii minime de igienă”

flamanzi, lucrari 10august (7)

Locuitorii oraşului Flămânzi nu au fost foarte afectaţi de întreruperea apei deoarece ei s-au obişnuit să nu prea beneficieze de acest serviciu. În vara trecută, au fost mari probleme cu apa în acest oraş deoarece conducta Botoşani – Flămânzi nu face faţă, fiind conducta cu cele mai mari pierderi din judeţ.

Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, susţine că a făcut mai multe demersuri către Nova Apaserv şi Consiliul Judeţean Botoşani dar problema nu s-a rezolvat şi nici nu se va rezolva prea curând. Consiliul Judeţean trebuie să acceseze un nou proiect pentru a realiza această investiţie ceea ce înseamnă câţiva ani de aşteptare.

dan oloeriu, primar flamanzi„Îmi cer scuze a nu ştiu câta oară locuitorilor oraşului Flămânzi pentru că din păcate, nici în această perioadă nu am fost ocoliţi de problema apei. Nu ştiu ce se întâmplă. Conducta Botoşani – Flămânzi a fost creată pentru filatura de bumbac şi ansamblul de locuinţe. Filatura de bumbac nu mai există dar avem ansamblul de locuinţe cu 900 de oameni şi din păcate nu pot beneficia de aceste condiţii minime de igienă. Am făcut intervenţii. Această conductă este subdimensionată dar nu noi suntem cei care am avizat şi alte racorduri pe ceea ce înseamnă intervalul ăsta Botoşani – Flămânzi. Am fost înştiinţaţi ieri la amiază că nu o să avem presiune în următoarele cinci zile. Astăzi nu avem apă”, a declarat Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

Liberalii au ieşit la atac şi cer demararea unei anchete

Preşedintele PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, acuză Nova Apaserv de lipsă de comunicare şi solicită conducerii Consiliului Judeţean să demareze o anchetă.

costel soptica„Acest întreg lanţ de bâlbâieli a fost posibil datorită unei managerieri total defectuoase la nivelul Nova Apaserv. Nova Apaserv este în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani. În loc ca acea celulă de criză să fie la Consiliul Judeţean, a fost plasată subtil către Prefectură. Trebuiau să ştie mult mai de demult că se fac aceste operaţii. A fost o lipsă totală de comunicare între Nova Apaserv şi populaţie. Este inadmisibil ca în două-trei ore să spui că se reduce presiunea iar apoi să constaţi că nu mai ai deloc apă. Am văzut că au apărut comunicate de presă prin care se cer demisii. Nu ştiu de ce la Bacău şi nu direct la doamna Pană, la Bucureşti. Sau nu ştiu de ce nu se cer demisii la Botoşani. Solicit celor de la Consiliul Judeţean să demareze o anchetă iar astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a afirmat Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA