-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Primar din judeţul Botoşani: „Nu prea vin pe treptele primăriei să-mi ceară de lucru cum era în alţi ani”

Darabani oameni pietonal

Problema înregistrată la Dîngeni unde locuitorii comunei au refuzat locurile de muncă oferite, pare să se generalizeze la nivelul întregului judeţ. Primarii susţin că în ultimii ani nu au mai venit oameni pentru a solicita locuri de muncă şi asta din cauza ajutoarelor sociale care se acordă.

Primarul oraşului Darabani susţine că în comparaţie cu anii tecuţi, numărul celor care solicită locuri de muncă s-a diminuat considerabil. Corneliu Aroşoaie spune că sunt foarte mulţi dărăbăneni plecaţi la muncă în străinătate iar cu banii câştigaţi îşi întreţin familiile rămase acasă. În plus, mai sunt asistaţii social care nu sunt interesaţi să-şi caute un loc de muncă. Edilul a declarat că anul viitor vor fi mai multe locuri de muncă disponibile deoarece vor demara o serie de investiţii în Darabani şi rămâne de văzut dacă firmele vor găsi oameni cu care să lucreze.

„În străinătate au plecat cei care cunoşteau o meserie şi care au darul muncii. S-au dus meseriaşii iar în ţară au rămas puţini care cunosc o meserie. În Darabani a fost o problemă când s-a închis fosta fabrică de confecţii. Lucrau vreo 700 de persoane din Darabani şi comunele învecinate. Prin investiţiile care vor începe în 2015, vor fi locuri de muncă. Indiferent ce firmă va câştiga o licitaţie, aceasta va lua oameni din zona Darabaniului. Nu prea vin pe treptele primăriei să-mi ceară de lucru cum era în alţi ani. Fiecare a încercat să-şi caute câte ceva de lucru. Tinerii au plecat şi trimit bani acasă. Viaţa la Darabani încă este bună”, ne-a spus primarul oraşului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA