16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Prima MAJORARE A SALARIILOR bugetarilor din ultimii ani. Cine va primi mai mulţi bani din 2016

bani foto tecuceni

Guvernul vrea să mărească fondul de salarii cu aproximativ 30%. După ce se stabilesc clasele de salarizare, astfel încât angajaţii să fie plătiţi în funcție de studii, banii în plus vor fi daţi celor care au vechime mai mare, experienţă, dar şi rezultate mai bune.

Reprezentanţii Guvernului lucrează la modificarea legii privind salarizarea unitară pentru bugetari, astfel că salariile angajaţilor din sistemul public ar putea creşte cu 30% din anul 2016. Dacă pentru 2015 fondul de salarii a fost de aproximativ 49 de miliarde de lei, în anul 2016 ar putea ajunge la aproape 58 de miliarde de lei, potrivit România TV.

„La nivelul Ministerului Muncii există o Comisie tehnică care lucrează la elaborarea unei legi a salarizării unitare care să poată fi şi aplicată. Nu este definitivat acest proiect, fapt pentru care cred că trebuie să îi lăsăm pe cei de la Ministerul Muncii să elaboreze, alături de partenerii lor sociali, Ministerului de Finanţe, un proiect de lege care să fie aplicat în România”, a declarat senatorul PSD, Liviu Pop, preşedintele Comisiei de Muncă din Senat.
Potrivit proiectului legii salarizării pentru bugetari, se stabilesc doar câteva clase de salarizare. De asemenea, salariile minime se vor da în funcţie de clasele de salarizare, iar fiecare angajat, în funcţie de competenţe sau de vechime angajatului, va oferi un salariu mai mare.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA