2.2 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

„Prima Casă” devine „A Doua Casă”

blocuri caleanationala920

Guvernul a aprobat un plafon de garanţii de 1,1 miliarde de euro, care va duce finanţarea totală prin acest program. Apar şi câteva modificări menite să lărgească baza de potenţiali clienţi. Trecerea la o locuinţă mai mare. Deocamdată e în stadiul de discuţie, dar dacă se aduc modificări, atunci va fi o cerere mai mare care va pune presiune pe preţuri.

În program ar putea intra proprietarii care dețin deja o locuință și vor să se mute în una mai mare. Cum ar fi o trecere de la garsonieră la două camere sau de la două camere la trei. Condiția este ca proprietatea deja existentă să fie vândută și abia apoi persoana respectivă poate intra în programul de garanții guvernamentale.

Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor Publice: Vrem până la sfârșitul lunii februarie să venim cu această extindere, au fost solicitanți care au cumpărat o primă casă, doresc să crească de la garsonieră sau apartament cu 2 camere la 3 sau 4 camere, n-ar mai fi prima casă, trebuie să găsim și pentru ei o soluție, să o poată aplica.

Marea necunoscută este în acest moment plafonul de garanție. Până la ce sumă se acceptă finanțarea de la stat și bancă. În acest moment maximul de creditarea merge până la 60.000 de euro, iar dacă prețul achiziției depășește acest plafon, clientul trebuie să aducă diferența.

Citeste mai mult pe DIGI24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA