Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Ciucă: „România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor”

0
310

Prim-ministrul Nicolae Ciucă apreciază că România rămâne o destinaţie atractivă pentru investitorii din afara graniţelor, iar economia noastră țării noi oportunităţi pentru antreprenori.

„Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor.

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradiţional în topul celor mai importanţi parteneri economici ai României”, a precizat premierul, duminică seara, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului, citat de Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important – orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii.

Sursa: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here