0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Previziuni teribile pentru 2015: România va fi lovită de un CUTREMUR MARE

cutremur

Vrancea a fost zguduită, de la începutul anului, de nu mai puţin de 11 cutremure. Cel mai recent s-a produs pe data de 12 ianuarie şi a avut o magnitudine de 4.1. Din păcate veştile nu sunt prea bune. Potrivit unui cunoscut sistem de monitorizare a cutremurelor din intreaga lume, România ar putea fi lovită de un cutremur mare în 2015.

Activitatea seismică din zona Vrancea se va încadra în 2015 în media de 15-20 de cutremure de adâncime pe lună, după un an 2014 caracterizat de o activitate seismică ceva mai intensă, dar în limite normale, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.
„Pe baza statisticilor, pot să vă spun cu destul de mare încredere că vom avea cutremure în zona Vrancea în 2015, între 15-20 de cutremure pe lună, cutremure adânci. Cu siguranță vor fi și câteva din acestea de suprafață, dar nu consider că vor fi mai mari decât cutremurul înregistrat în luna noiembrie a anului trecut de 5,7 grade pe scara Richter”, a declarat directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA